Harjoittelu ja ratamaksut

Haulikkoammunta on ampumaurheilua, jossa haulipatruunoilla ammutaan lentäviä savikiekkoja. Merkittävin ero eri haulikkolajien välillä on kiekkojen lentosuunta. Trap-lajeissa ammutaan viideltä paikalta ampujasta poispäin lentäviä kiekkoja, Skeetissä kiekkojen lentosuuntaa ampujaan nähden muutetaan vaihtamalla ampumapaikkaa. Compak Sporting lajeissa vaihdellaan sekä lentävien keikkojen suuntaa ja etäisyyttä sekä ampumapaikkoja heittimiin nähden. Kilpailuissa käytetään yleensä päällekkäispiippuista haulikkoa, mutta myös pumpputoimista, rinnakkais- piippuista tai itselataavaa haulikkoa. Riista- ja kiekkopoluilla ammutaan yleensä yksittäistä kilpailutapahtumaan varten rakennetulla radalla erilaisia kiinteitä tai liikkuvia maaleja. Haulikkoammunnassa pyritään simuloimaan pienriistan metsästystä.

Hyvinkään Ampumaurheilukeskuksen haulikkoradoilla voidaan ampua seuraavia haulikkolajeja

• Skeet viidellä, Trap kolmella  ja Compak Sporting kahdella radalla

Harjoittelu radalla

Harjoittelu radalla on mahdollista aukioloaikoina. Radoilla ammutaan tulojärjestyksessä. Joinakin aikoina ratoja voi varata omaan käyttöön lisämaksua vastaan. Harjoittelemista varten tarvitset sirukortin, joka toimii ratojen lukulaitteissa. Skeet ja Trap-ratojen lukulaitteet ovat kiinteitä ja löytyvät radoilla sijaitsevista tuomarikopeista. Compak-ratojen luku- ja lähetinlaitteen saa pyytämällä ampumaradan kahviosta. Kun asetat kortin lukulaitteeseen, se veloittaa sinulta ratakohtaisen kierrosmaksun ja antaa käyttöön 27 kiekkoa. Näistä 2 kiekkoa on varalla rikkoutuneita kiekkoja varten ja niitä ei tule ampua, jos heittimistä on lähetetty ainoastaan ehjiä kiekkoja.

Sirukortin voi ladata seteliautomaatista käteisellä maksettaessa. Laite toimii vain 5 €, 10 €, 20 € ja 50€ seteleillä. Korttien lataus voidaan suorittaa myös ratavalvontahenkilöstön toimesta käsilaitteella silloin, kun maksu tapahtuu virkeseteleillä tai virikekorteilla tai pankki/luottokorteilla.

Skeet- ja Trap-radoilla kierrosmaksu on 5,00 € ja Compak-radoilla 5,50 € vierasampujille. Jäsenille Skeet- ja Trap-radoilla kierrosmaksu on 3,50 € ja Compak-radoilla 4,00 €.

Jos olet ensikertalainen radalla, niin pyydä opastusta radalla toimimiseen haulikkoradan kahviosta. Jokaisen ampujan velvollisuuksiin tulee tutustua radan turvallisuus- ja käyttäytymissääntöihin ennen ammuntaa. Säännöt löytyvät kahvion sisältä. Ratavalvojien ja seuran opastajien ohjeita ja määräyksiä on noudatettava ehdottomasti.

Kun harjoittelet radalla omatoimisesti, niin liity rohkeasti muiden ampujien joukkoon, jos kierrokseen mahtuu mukaan. Radalla voi ampua korkeintaan 6 ampujaa kerralla. Radalla ammutaan tulojärjestyksessä.

Jos haluat varata radan omaan käyttöön määrätyksi ajaksi, se on mahdollista erillistä lisämaksua vastaan tiettyinä aikoina. Varausmaksu on 30 €/tunti. Minimivarausaika on tunti ja sitä voidaan pidentää puolen tunnin jaksoissa. Varattuun aikaan sisältyy mahdollinen heitinten täyttöön käytettävä aika.

Maksutavat

Pankki- ja luottokortit

Hyvinkään Ampumaurheilukeskuksen haulikkoradan kahviossa on maksupääte, johon kelpaavat pankkikorttien lisäksi myös Master Card ja Visa luottokortit sekä American Express kortti.

Ratakortin lataaminen pankki- tai luottokortilla

Seteliautomaattilatauksen lisäksi voi kahviossamme maksaa ratakortin latauksen nyt myös pankki- tai luottokortilla tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Kortilla maksettu summa ladataan ratakortille omalla erillisellä käsilaitteella.

Virike/liikuntakortit ja –setelit

Ratakierrokset voi maksaa myös virike/liikuntakorteilla ja –seteleillä. Näillä maksutavoilla lataamme ratakortteja käsilaitteella tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin (huom. lauantaisin vain, jos koulutettu henkilö on paikalla).

Radallamme kelpaavat seuraavat liikunta- tai virikesetelit:

• Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli tai Liikuntaseteli
  • Edenred (Nets) virikeseteli